Ознака: дзр

ДЗР: Претпазливо со јавните финансии, зголемениот јавен долг бара одржлива фискална...

Потребно е претпазливо управување со јавните финансии преку одржливо ниво на јавен долг и соодветна фискална политика иако е дизајнирана системска сеопфатна правна и...

ДЗР: Алармантен губиток на таленти, државата на петто место по одлив...

Државниот завод за ревизија (ДЗР) денеска го објави конечниот ревизорски извештај од извршената ревизија на успешност „Ефикасност на мерките за спречување на одливот на...

ДЗР: Слабости во ИТ системот на ФЗО, не се воспоставени контрола...

Државниот завод за ревизија (ДЗР) го објави конечниот ревизорски извештај на Фондот за здравствено осигурување (ФЗО). Меѓу другото, се укажува на слабостите во функционирањето на ИТ...

Детска клиника: Извештајот на ДЗР се однесува на 2022 и првиот...

Извештајот на ДЗР за ЈЗУ Универзитетска клиника за детски болести, Скопје, се однесува на работењето на Клиниката за 2022 година и првиот квартал од...

ДЗР: Новите лекови за цистична фиброза не достапни за сите пациенти

Државниот завод за ревизија ги објави ревизорските извештаи на ЈЗУ универзитетска клиника за детски болести. За набавка на дел од лековите за цистична фиброза, која...

ДЗР: Буџетските средства од ДИК за партиите делени без јасни критериуми

Постоење на необјективни и јасно мерливи критериуми за распределбата на јавните средства за платено политичко рекламирање и за распределба на дополнителните средства за вториот...

Забележано отсуство на поделба на надлежностите во ПИОМ поради недостиг на...

Отсуство на поделбата на надлежностите и одговорностите на вработените во Фондот за пензиско и инвалидско осигурување поради недостиг на кадар, слабости во чувањето и...

ДЗР за финансиското работење на партиите: Две позитивни, три неповолни и...

Државниот завод за ревизија ги објави ревизорските извештаи од извршената ревизија на финансиските извештаи на сметките за редовно работење на осум политички партии за...

ДЗР: Финансиски мерки во ковид-кризата скратиле 23 милиони евра од буџетот

Државниот завод за ревизија (ДЗР) на својата веб-страница го објави конечниот ревизорски извештај од извршената ревизија на успешност на тема „Преземени мерки и политики...

ДЗР: Во приватното здравство прелеани над 18,6 милиони евра од граѓаните...

Во услови на пандемија, поради необезбедување на повеќе термини во Јавните здравствени установи (ЈЗУ) и несклучени договори со Приватните здравствени установи (ПЗУ) за дијагностицирање...