Ознака: две тркала

Овој автомобил со две тркала требаше да биде „иднината“ на транспортот

„Гиро-икс“ е прототип автомобил од 1967 година. Тој под неговата хауба има вградено жироскоп, кој се користи за да се балансира возилото со две тркала „Гиро-икс“,...