Ознака: гумени проектили

Советот на Европа побара од Франција да го укине користењето на...

Бројот и сериозноста на повредите предизвикани од лансерите за гумени проектили во форма на топки (ЛБД), употребени за време на протестите на „жолтите елеци“,...