Ознака: гробници

Во гробници стари 11.000 години откриени пирсинзи на покојниците

Во гробници стари 11.000 години во Турција се откриени неверојатни детали на лицата на покојниците. Имено, откриени се украси за разубавување на телото. Анализата...

Во Јужна Африка откриени гробници стари 200.000 години

Најстарите познати гробници во светот се пронајдени во Јужна Африка, а установено е дека новооткриените антички гробници се стари најмалку 200.000 години. Научниците пронајдоа...

Во Египет откриени три мумии со златни јазици

Три мумии со златни јазици, маж, жена и дете се откриени во Египет. Експертите претпоставуваат дека нивните јазици биле покриени со злато за да...