Ознака: глувче

Научниците мапираа 500 милиони врски во мал дел од мозокот...

Научниците од медицинскиот колеџ „Бејлор“ и од универзитетот „Принстон“ го направија најголемиот 3Д-дијаграм на мозокот на глушец, кој е многу сличен со човекот, со...

Шалтерот сѐ уште доминира над електронското глувче

„Нова Македонија“ анализира кој е најбрзиот пат до потребните документи за граѓаните, каде и колку е применлива и ефикасна електронската постапка од дома. Направивме...