Ознака: вселенски

„Вирџин галактик“ започнува со комерцијални вселенски летови

По неколку години развој, компанијата „Вирџин галактик“ конечно е подготвена да им понуди на клиентите летови во вселената. „Вирџин галактик“ официјално потврди дека ќе го...

Првата комерцијална мисија за вселенски туризам во јуни

Компанијата „Вирџин галактик“, во сопственост на Ричард Бренсон, ќе го започне својот бизнис со комерцијален вселенски туризам во јуни оваа година. „Вирџин галактик“ веќе овој...

Кина претстави роботски прототип за расчистување вселенски отпад

Сателитите од серијата НЕО би можеле да го чистат вселенскиот отпад со тоа што ќе го извлечат надвор од орбитата и ќе го согорат...

„Вирџин галактик“ ги одложи туристичките вселенски летови

Компанијата „Вирџин галактик“ ги одложи своите туристички летови во вселената за 2022 година. Надежта за патување во вселената во текот на 2021 година речиси...

„Вирџин галактик“ можност за вселенски туризам

„Вирџин галактик“ на Ричард Бренсон се подготвува конечно да го испрати својот туристички ракетен брод до работ на вселената. Ако летот е успешен, тоа...