Ознака: внатрешно раселени лица

Неподносливиот живот во сирискиот „триаголник на смртта“

По официјалното уништување на Калифатот на Исламска држава (ИД) во Сирија, земјата се соочува со сериозни проблеми поради големата бројка на внатрешно раселени лица...