Ознака: Венеција

Венеција не сака туристите да купуваат храна за надвор

Во борбата против сè поголемото количество смет, Венеција има намера во следните три години да забрани отворање на нови ресторани во кои се купува...

Венеција ќе може да ја посетат само одреден број туристи

Венеција постави привремени капии на краевите на два моста со цел да го контролира приливот на туристи и да врати доколку пристигнат во преголем...