Ознака: брзинско-летачки

„Ролс ројс“ постави нов брзинско-летачки рекорд

„Ролс-Ројс“, подружницата на „Бе-ем-ве“ вообичаено позната по своите луксузни автомобили, наводно поставила нов светски рекорд за најбрз лет со електричен авион. Авионот достигнал брзина...