Ознака: Билјана Ивановска

Глава не можеме да кренеме од партиски вработувања, вели Ивановска

ДКСК поднесе иницијативи за кривично гонење на в.д директорот на Агенцијата за филм и за сегашниот и поранешни градоначалници на Радовиш Државната комисија за спречување...

Ќе биде лош сигнал ако навреме не се изберат новите членови...

Мандатот на актуелните членови на Државната комисија за спречување на корупција (ДКСК) со работа изтекува на 7 февруари в година и согласно законот немаат...

Борбата со корупција во земјава не е подобрена, вели Ивановска

Состојбата со борбата со корупција во земјава не е подобрена, напротив институциите само 10 проценти преземале мерки за намалување на ризиците, вели претседателката на...

ДКСК не може да ги истражува завршените кандидати на Академијата, Судскиот...

Државната комисија за спречување на корупција не може да ги истражува завршените кандидати на Академијата за судии и јавни обвинители, за кои медиумите објавија дека...

Антикорупциска ќе го разгледува именувањето на директор – детектив во МКЦ

Државната комисија за спречување на корупцијата ќе го разгледува случајот со разрешувањето на Ванчо Богоев од позиција в.д. директорот на МКЦ и поставувањето на...

Доаѓањето на тим од Вашингтон е поразително за државата, смета Ивановска

Претседателката на Државната комисија за спречување корупција Билјана Ивановска смета дека е поразително за државата доаѓањето на тим од Вашингтон, САД за справување со...

Ивановска: Не е само синот на Џафери, предвреме полагање правосуден испит...

Претседателката на Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) Билјана Ивановска вечерва истакна дека предвременото полагање правосуден испит било масовна појава во тоа време,...

Антикорупциска за начинот на кој е избиран Абази: Фотографиите со водечките...

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) има забелешки за начинот на кој се избираше првиот човек во Основното јавно обвинителството за гонење на...

Готовината во анкетните листови на функционерите најтешка за проверка

Еден од најголемите предизвици за Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) претставува утврдување на вистинитоста на пријавената готовина во анкетните листови на функционерите,...

Четворица вработени во Антикорупциска се позитивни на коронавирус

Четворица вработени во Антикорупциската комисија се позитивни на коронавирусот. Станува збор за вработените во службите на комисијата, а позитивен на Ковид-19 не е ниту еден...