Ознака: Батуми

Најдобрите македонски пласмани останаа во Пловдив

На екипното Европско првенство во Батуми машката шаховска репрезентација на Македонија го освои 33-то место со седум, а женската 32-то место со три освоени...

Шахистите 48-ми, шахистките 70-ти на ШО во Батуми

Македонската машка репрезентација (2.514 просечен рејтинг, рангирана 43-та), го освои 48-то место на 43. Шаховска олимпијада (ШО), која се одржа во Батуми (во конкуренција...

Следуваат решавачките кола за повисок пласман и за норми

Македонските шаховски репрезентации на три кола до крајот се под почетниот ранг на 43-та Шаховска олимпијада (ШО), во грузискиот град Батуми. Мажите по првото...

И светските прваци ги матираат

Помина само една третина на 43-та Шаховска олимпијада (ШО), која се одржува во Батуми, Грузија, а возбудувањата на 64-те полиња не престануват, ниту во...

Да се надмине почетниот ранг во Батуми

Македонски рекордери по бројот на настапи на шаховските олимпијади се ВМ Трајко Недев, кому ова ќе му биде 12-то учество, и ЖИМ Габриела Коскоска,...