Ознака: Археолошки музеј

Изложба на репродукции на најпознатите портрети на Рафаело Санти

Во Археолошкиот музеј од вчера е отворена патувачката изложба „Raffaelo: Opera Omnia”. Македонската јавност ќе има ретка можност да ужива во музејска репродукција на 14...

Малите археолози научија дека под земјата лежи цел свет

Децата научија дека археолошките ископувања не се одвиваат само некаде далеку во светот, туку вистинското богатство може да биде скриено под земјата што ја...

„Прашај го археологот“ нова активност на Археолошкиот музеј

Археолошкиот музеј на Македонија започна нова активност под наслов „Прашај го археологот“. Преку неа на своите млади посетители, децата од училишна возраст, тој им...

„Статусни симболи кај пајонските заедници“ во Археолошкиот музеј

Денеска, во 13 часот, во Археолошкиот музеј, ќе биде отворена изложбата „Статусни симболи кај пајонските заедници“. Оваа изложба претставува една перспектива на приказ на...

„И јас можам“ во Археолошкиот музеј

Во Археолошкиот музеј во Скопје, во едукативното катче „Млади археолози“, во средата се одржа креативната работилница „И јас можам“ со лицата од здружението за...

По 100 години повторно расте еланот за истражување на Требениште

Изложбата „100 години Требениште“ содржи околу 400 експонати откривани во различни периоди од 1918 до 2018 година Археолошката изложба „100 години Требениште“, чие првично одржување...

Изложбата „100 години Требениште“ ќе биде отворена на 15 март

Интернационалната изложба доби веб-страница на македонски и на англиски јазик, а ќе биде преведена и на српски и на бугарски јазик Во Археолошкиот музеј во...

Промовирани нови простории на библиотеката во Археолошкиот музеј

Археолошкиот музеј на Македонија вчера ги промовира новите простории на најстарата и најголемата специјализирана археолошка библиотека во Македонија. - Фондот на библиотеката што има над...

Повеќе од 6.000 книги во библиотеката на Археолошкиот музеј на Македонија

Археолошкиот музеј на Македонија денеска ги промовира новите простории на најстарата и најголемата специјализирана археолошка библиотека во нашата држава. - Библиотеката ќе биде достапна за...