Ознака: американскиот

Корупцијата е вистинската закана за стратегиските интереси на Македонија, а не...

Американците наведуваат дека ако институциите и натаму останат нефункционални и политиката продолжи да се меша во судството, тогаш сериозно ќе бидат отежнати напорите на...

Руски нуклеарни подморници распоредени близу американскиот брег

Деновиве американскиот „Њузвик“ објави вознемирувачки текст, со кој го подигна нивото на стрес не само кај граѓаните на САД туку и кај сиот мирољубив...

Дипломатијата не може да биде лек за демократијата

Процесот на демократизација го поттикнуваат домашните актери, а не глобалните самити, порачува Јасмин Серхан за „Атлантик“ Заклучоци по неодамнешниот самит на американскиот претседател Кога американскиот претседател...

ЕУ да ги почне преговорите со Македонија и со Албанија

Став на американскиот Стејт департмент „И Албанија и Македонија донесоа тешки, суштински реформи, и двете заслужуваат да напредуваат на нивниот пристапен пат кон ЕУ“, го...

Тиванаку – еден од најзначајните древни градови на американскиот континент

Градот бил религиозен и политички центар на древната култура што е позната како Тиванаку. Политиката и идеологијата имале религиозен карактер и ги обединувале различните...

Абу Бакар – Африканецот што го открил американскиот континент

Некои од истражувачите веруваат дека Абу Бакар, всушност, пристигнал на американскиот континент. Овие тврдења ги поткрепуваат со златните украси и артефакти што се пронајдени...

Пандемијата ја намали вредноста на американскиот пасош

Коронавирусот предизвика значаен пад на вредноста на американскиот пасош. Ова го покажува индексот на најпосакувани пасоши од истражувањето на „Хенли и партнерс“, со кое...