Персоналот на аеродромот во Маурициус пронашол новороденче оставено во канта за ѓубре во тоалетот на авионот.

Британски Би-би-си наведува дека е уапсена 20-годишна жена од Мадагаскар, која е осомничена дека се породила во текот на летот.

Авионот на компанијата „Ер Маурициус“ слетал на аеродромот „Сер Сивусагур Рамгулам“ на 1 јануари, а детето било пронајдено при рутинска царинска проверка.

Полицајците забележале раскрвавена тоалетна хартија и пронашле дете кое веднаш било префрлено во болница. Детето и уапсената се чувствуваат добро.