Европската комисија објави дека одлучила да ги тужи Бугарија и Словачка за нетранспонирање на Директивата на ЕУ за обновлива енергија во националното законодавство.

Во соопштението се наведува дека Комисијата ја тужела и Унгарија поради ограничување на извозот на градежни материјали.

Комисијата, ја тужеше Ирска за нетранспонирање на Рамковната директива за води во националното законодавство,пренесе Танјуг.