Во голем дел од западниот дел на Америка падна снег, кој паѓал дури и во пустините во Аризона.

Во јужниот дел на Аризона снегот покрил кактуси, но и Големиот кањон на север.

Националната метеоролошка служба објави предупредување за мраз во Невада, а снег паднал и се задржал на патот на 20 минути од Лас Вегас.

Поради снег и поледица на патиштата, училиштата и државните институции се затворени во Албукерки, во Ново Мексико.

Од друга страна, некои делови на Аљаска, во северозападниот дел на земјата, ја дочекаа Новата година во блага клима, со исклучок на планинските предели.