Иако засега нема официјална потврда сепак според извори на Нова Македонија вечерва оставка на тренерската функција во РК Пелистер си поднесе тренерот, Томче Петрески.

Оставката на Петрески дојде по поразот на битолскиот супер лигаш од екипата на Бутел во Скопје.

За оставката на Петрески ќе расправа вечерва Управниот одбор на клубот, кој треба да се изјасни дали ќе ја прифати оставката или не.

Петрески по поднесувањето на оставката вечерва не го водеше тренингот на Пелистер.

М.М.