По повод Светскиот ден на мирот, и оваа година мировните активисти на СУГС „Никола Карев“ од Скопје, под менторство на професорката Елвира З. Мустафа, а под покровителство на првата детска амбасада во светот „Меѓаши“, започнаа со подготовките за одбележување на 21 септември. Годинава учениците испратија порака: „Поттикни мир, бидејќи мирот почнува од тебе“.