Со неколку паметни трикови инспирирани од дизајнот на ентериерот, можете да научите како визуелно да ја направите просторијата поголема. Користете контрасти и светли бои: Во светот на дизајнот, добро е познато дека нијансите на светли бои ја прават просторијата да изгледа поголема. Темните нијанси потешко ја апсорбираат светлината, што ги прави просториите помали.

Отворете го вашиот простор со помош на осветлување: Природната светлина ја отвора внатрешноста на секоја соба и ја прави поголема. Ако немате природен извор на светлина, додадете некои креативни ефекти користејќи разни предмети за осветлување.

Намалете го нередот: Со уредно распоредени работи или надвор од видното поле, просторот ќе изгледа поуреден и поотворен. Правилото на минимализмот важи и за sидовите. Не покривајте ги sидовите со многу слики. Една голема слика е подобро од група мали слики кога размислувате како да ја направите просторијата поголема.

Користете огледала: Огледалата рефлектираат и природна и вештачка светлина за да го направат просторот поосветлен во текот на денот и ноќта. Особено е ефикасно ако огледалата се постават во близината на прозорците за да се рефлектира надворешниот свет. Бидете креативни со распоредот на мебелот: Добро распоредениот мебел е клучен начин да направите просторијата да изгледа поголема. Користете повеќенаменски мебел, ковчег што може да се користи како масичка, маса на расклопување, кревет на развлекување или кревет со фиоки за складирање.