Фото: Влада

Политичко-психијатриска состојба на бугарскиот концепт на билатерални односи

– Промотивната поддршка на еден историски инкриминиран лик како Ванчо Михајлов од страна на политички претставници на земја членка на ЕУ (Бугарија), и тоа на територија на соседна суверена држава, освен што е провокација и понижување за нашата држава домаќин, таа постапка сериозно ги предизвикува вредностите, принципите и владеењето на правото во Европската Унија, чија членка е Бугарија. Очигледно, државната врхушка на Софија западнала во „временска дупка“ и ја идентификува ЕУ со „Третиот рајх“ и силите на Oската каде што и Бугарија била членка, пред осумдесетина години, и сѐ уште не се разбудила… Веројатно и Брисел веќе е свесен за ова.

Прочитајте повеќе во утрешниот број на „Нова Македонија“

(ОБНОВЕНО)- ЛИНК до објавената содржина


 

Утре прочитајте и:

ПАЃА ЛИ ИНТЕНЗИТЕТОТ НА ЕУ-ПОДДРШКАТА ЗА БУГАРИЈА ВО ВРСКА СО БЛОКИРАЊЕТО НА МАКЕДОНИЈА
Притисок од поединци или вовед во „пресинг на меѓународната“ кон Софија

(ОБНОВЕНО)- ЛИНК до објавената содржина