фото: „Нова Македонија“

Суперхерои, принцези, мали вештерки, мумии, бубамари, пчелки може да се сретнат денеска низ скопските улици, се слави 1 април – Денот на шегата. Најмладите маскирани со своите родители и наставници итаат на забавите што се приредуваат низ скопските општини.

Покрај деца, може да се видат маскирани и родители, баби, дедовци, граѓани од сите возрасти.

Фото: Н.М.
Фото: Н.М.
Фото: Н.М.
Фото: Н.М.
Фото: Н.М.
Фото: Н.М.
Фото: Н.М.
Фото: Н.М.
Фото: Н.М.