Околу 28 отсто од Европејците не можат да си дозволат одмор

Мирче Стојановски: 75 отсто од Македонците не можат да си дозволат седум пати во месецот во продавница да влезат!


Џафери: Нашата држава е спој на различности

Димитар Каев: Да, така е Талат, ама сите имаат македонско државјанство.


Стапува во сила целосна забрана за движење во шумите

Марјан Јосифовски: Шумите се пуни со стакло (лупи), пластични шишиња со вода (лупи), конзерви (лупи), шишиња бензин и уље од моторни пили (гориво) и по некоја будала која отишла да ја посече шумата… За наша безбедност, подобро е да го дишеме градот.


Законот за стечајци стапи во сила

Никола Кусиников: Предизборен поткуп, или само „обеќање“ за поткуп?