Второто бебе мармозет се роди во Скопската зоолошка градина.

Пред само еден месец оваа Зоолошка ја имаше првата принова од овој вид.

Покрај мармозет, Скопската зоолошка градина минатиот месец доби и бебиња лама и камила. Oвие бебиња веќе се осамостоени.

Фотографиите ги направи Горан Анастасовски.