Фото: Министерство за одбрана на Украина

Украинската армија соопшти дека повторно ги ракетирала руските позиции на Змискиот Остров.

Според украинската армија во нападот убиени се 42 руски војници.

Исто така се наведува дека се погодени системите за противвоздушна одбрана и комуникациски центар.