Фото: Игор Бансколиев / Илустрација

Пожарот кој избувна претпладне во атарите на селата Радичево и Дукатино во Општина Василево и зафати 20 хектари нискостеблеста шума, се уште не е изгаснат, а пожарникарите се обидуваат да го запрат ширењето кон селото Дукатино.

Според информациите од ТППЕ Струмица, во гаснењето учествуваат две против пожарни возила и 10 пожарникари, а пожарот е делумно локализиран.

-Пожарот помогнат од силниот ветер зафати нискостеблеста шума на тешко пристапен терен-информираат струмичките пожарникари.

Екипи на ТППЕ Струмица се уште се терен и се борат да го запрат ширењето на пожарот.