Фото: МНР

Министерството за надворешни работи денес го организираше традиционалниот дипломатски тениски турнир, кој се одржа во Скопје, по повод одбележувањето на државниот празник 11 Октомври.

На дипломатскиот тениски турнир учествуваа дипломати од резидентните дипломатските и конзуларни претставништва на странските држави, претставници на меѓународни организации во земјата и дипломати од Министерството за надворешни работи.

– Одлична прилика за промовирање на дипломатските вредности преку спортскиот дух кој обединува во заедничките цели за подобри резултати во нашето секојдневно работење. Спортската дипломатија е нераскинлива алка што зближува и обединува и универзален јазик на сите нации со моќ за рушење на сите предрасуди и бариери со кои се среќаваме – истакна министерот Османи.

По завршувањето на натпреварувачкиот дел од тенискиот турнир беа доделени и награди за победниците.

Фото: МНР