Фото:Архива

Mинатата година по основ на тужби од граѓани каснати од кучиња скитници, општинскиот буџет на Битола беше олеснат за над 18.000 евра, или над 1.100.000 денари – соопшти градоначалникот на Битола, Тони Коњановски.

Инаку Битола е „сардисана“ од кучиња скитници. Ги има буквално од сите раси и низ целиот град..

М.М.