Фото: Архива

Министерот за правда Никола Тупанчевски денеска изјави дека по барањата за трансфер на осудените лица се постапува во однос на роковите коишто се предвидени и според Конвенцијата и според Националната регулатива.

– Има повеќе постапки коишто се однесуваат за трансфер на осудените лица и не е само „Диво Насеље“, има поднесено уште неколку барања. Барањата се разгледуваат, тие се во Министерството за правда и се постапува во однос на роковите што се предвидени и според Конвенцијата и според Националната регулатива – рече Тупанчески на новинарско прашање за трансферот за осудените лица за „Диво Насеље“.

Тој додаде дека со сите држави имаме одлична соработка.