Судскиот совет на денешната седница констатира престанок на судиската функција на судијата Владимир Туфегџиќ, судија во Основен кривичен суд Скопје.

Престанокот на функцијата се случува по негово барање.

Туфегџиќ претходно најави дека кариерата ќе ја продолжи како адвокат во угледна адвокатска канцеларија.