Државни железници се приклучи на иницијативата за спречување на ширењето на вирусот ковид-19, откако владата донесе мерки за превенција од вирусот за заштита на јавното здравје и здравјето на граѓаните.

За таа цел, специјализиран тим денеска ги дезинфицираше возовите што моментно се во оптек, поточно четирите гарнитури и четирите вагони кои превезуваат патници на различни релации.

Акцијата почната денес за превентивна дезинфекција против ширењето на овој вирус ќе се повтори и во иднина, по потреба.