Според одлуката на српските здравствени власти, за влез во земјата отсега ќе треба да се приложи негативен тест за коронавирус, кој не е постар од три дена.

Оние кои немаат тест за коронавирус кој е стар најмногу 72 часа, ќе мора да поминат 14 дневна изолација.