Урбана топлина во главниот град на Игор Ристески – ФОТОГРАФИЈА НА НЕДЕЛАТА

Фотографијата Урбана топлина во главниот град на авторот Игор Ристески е овонеделниот избор на „Нова Македонија“ за фотографија на неделата.

Игор Ристески е фотограф ентузијаст. Тој е здравствен работник на интерните клиники во Скопје, а слободното време често го поминувам во зелениот дел на главниот град, барајќи инспирација за фотографии кои скоро секогаш го отсликуваат урбаниот и природниот дел од градот.

-Името на фотографијата е инспирација од жолтата боја на објекот и графитите исцртани на него, како и поради летниот период во кој е направена фотографијата – вели Ристески.

Утре ќе биде отпечатена на цела страница во печатеното издание на „Нова Македонија“.

Фото: Игор Ристески

📸 „Нова Македонија“ секоја недела избира фотографија на неделата 👇
📇 Фотографијата секој вторник, на цела страница, ќе се објавува во печатеното издание и на веб-страницата на „Нова Македонија“.
➡ Вашите авторски фотографии може да ги испраќате на [email protected]
➡ Насловот на мејлот треба да биде ЗА ФОТОГРАФИЈА НА НЕДЕЛАТА.
➡ Фотографијата треба да е со димензии 2.000 x 3.000 пиксели (ориентација портрет) и тешка до 3 мегабајти.
➡ Во мејлот треба да напишете име и презиме, наслов на фотографијата и краток опис, кои ќе бидат објавени заедно со фотографијата.
➡ Во мејлот треба да наведете и дека сте согласни да се објави фотографијата, доколку биде избрана.