Приказни од самоизолациjа

Одбирам да поминам квалитетно време со семејството Со оглед на тоа дека мојата работна позиција е во медиум, работните обврски продолжија како и во нормални...

Приказни од самоизолациjа

Време на измешани чувства За личност што е зависник од работа подолго време, најчесто врзана за книгите и компјутерот, (само)изолацијата не е никаков предизвик. Работи...

Дури и без симптоми, коронавирусот може да предизвика голема штета врз нервниот систем

Британските невролози објавија нова студија во која посочуваат дека коронавирусот може да направи сериозно оштетување на мозокот и централниот нервен систем, предизвикувајќи психоза, парализа...

Приказни од самоизолациjа

Во самоизолација со дете се има рутина и тоа е лековито Мојата сестра Љупка живее со семејството во Венеција, па, така, на некој начин бев...

Лажни совети за коронавирусот што треба да се игнорираат

Бројот на заболени од коронавирус расте ширум светот, а лек сѐ уште нема. Сепак, тоа не беше пречка бројни здравствени совети да се шират...

Ноам Чомски: Време е да се сознаат длабоките недостатоци на светот

Ноам Чомски, познат лингвист, филозоф и еден од најголемите мислители на денешницата, рече дека коронавирусот е многу сериозен, но дека треба да имаме предвид...

Министерот Филипче сподели совети за правилна самоизолација

Работете од дома, одделете се од другите во различна просторија, редовно проветрувајте ги просториите, избегнувајте заедничко користење предмети, чистете ги површините во домот. Ова...

Витаминот К е корисен во борбата против коронавирусот?

Холандски научници откриле недостаток на витамин К кај пациенти кои починале од последиците на ковид-19 или биле примени во одделот за интензивна нега со...

СЗО: Не носете маска за лице, освен ако не сте заразени

Претставници на Светската здравствена организација вчера порачаа дека се уште им препорачуваат на луѓето да не носат маски за лице, освен ако не се...

Коронавирусот ја урна лондонската агенда

Професорот по национална безбедност од американскиот Военопоморски колеџ во Њупорт, Николас Гвоздев, ја анализира новонастанатата ситуација во Алијансата, како резултат на пандемијата на ковид-19 ПОСЛЕДИЦИТЕ...