Приказни од самоизолациjа

Не гледам телевизија, особено не вести Седам дома и го чувам син ми Исак, кој има три години. Не се движам многу, освен кога треба...

Приказни од самоизолациjа

Меѓугенерациската поврзаност е висока доблест Ковид-19 се јави токму кога ја завршував книгата „Психологија на стареењето“. Сега, за време на изолацијата, вниманието ми е насочено...

Приказни од самоизолациjа

Пролетна приказна Изолацијата не треба да ни биде затвор, туку слобода Ова е голема промена за сите нас. Прекуноќ ни се променија животите. Изолацијата не треба...

ФАО: Нема докази дека добитокот и домашните миленици можат да го пренесат коронавирусот на...

Нема докази за вмешаност на животните (добиток и домашни миленици) во ширењето на коронавирусот и нема потреба за преземање на мерки што можат да...

Годишен преглед за работата на ЕК: Ова е Комисија која останува доследна на зборот...

Пред една година, ЕУ се соочи со еден од најголемите предизвици досега - со војна што беснее на нашиот континент и првпат досега една...