Фото: Фестивал Добра идеја

На Фестивалот настапија неколкумина помлади музички состави и локални диџеи во неколку македонски градови и домовите на културата при истите.

Фото: Фестивал Добра идеја

На мини карванот од фестивалот ДОБРА ИДЕЈА 2022 во градовите Кратово, Свети Николе, Кавадарци, Скопје (МКЦ Скопје) настапија диџеите Ели Раста Грл, Исмет, Диџеј Пере, Диџеј Даме и составите Педро Хоризонте, Луфтханза, Вселенаутика и Преку Ред.

Фото: Фестивал Добра идеја

Настанот е реализиран во соработка со домовите на култура од неколку градови, а со поддршка на Министерството за култура, а во организација на КУЛТИ ВАТОР од Скопје

Здружението продолжува периодов и со останатите проекти кои во суштината ја имаат единствената мисија-поддршка за свежата македонска сцена и нејзините артисти.

Во продолжение и дел од атмосферата на настаните: