Адам Сендлер успеа да го собори својот рекорд со новиот филм и да постигне малку неочекуван рејтинг на интернет-страницата „Ротен томатоус“.

Адам Сендлер има зделка вредна 350 милиони долари со „Нетфликс“ и се појавува во филмот „Не сте поканети на мојата бат мицва“, во кој глумат неговата сопруга и двете ќерки, пренесува „Индипендент“.

Филмот ја надмина неговата спортска драма „Измама“ како највисоко оценет филм на „Ротен томатоус“, што беше добредојдена промена за него.

Неговите филмови „Сенди Векслер“ и „Мистерија за убиство“ добија лоши критики од критичарите, но се чини дека новиот филм му носи добри критики. Во моментов има оценка на критичарите од 96, надминувајќи ги „Измама“ (93), „Приказните за Мејеровиц“ (92) и „Необработени дијаманти“ (91).

Публиката не се согласува целосно со ова, бидејќи неговиот најпопуларен филм меѓу обожавателите останува „Измама“, а „Не сте поканети на мојата бат мицва“ моментално има 67 проценти.

Во него ја следиме приказната за две пријателки чија бат мицва е нарушена кога пристигнува популарно момче чие внимание и двете сакаат да го привлечат.

Адам Сендлер глуми во филмот заедно со Идина Менцел, како и неговата сопруга Џеки и нивните две ќерки Сејди и Сани.