13 март 2019 г.

Патничкиот авион „боинг 737 MAX“ беше повлечен низ целиот свет, откако се случија две авионски несреќи во рок од пет месеци, при што животот го загубија 346 патници на летовите.

1894 г.: Во музичка сала во Париз беше изведен првиот професионален стриптиз.

1988 г.: Во Јапонија беше пуштен во употреба најдолгиот тунел Сеикан, кој е долг 53,8 километри, од кои дури 23 километри поминуваат под вода.

1990 г.: Советскиот парламент гласаше за воведување повеќепартиски политички систем и му стави крај на политичкиот монопол на Комунистичката партија, по 72 години владеење.

2010 г.: Најнискиот човек во светот Хи Пингпинг, кој беше висок 74,6 сантиметри, почина на 21-годишна возраст.