Ознака: Жорж Бани

Ин мемориам: Жорж Бани – архива на светската театарска меморија

Кон крајот на јануари, во Париз ненадејно почина Жорж Бани (1943-2023), едно од најголемите имиња на светската театарска критика. Неговиот импозантен творечки опус, во...