Ознака: турска држава

Од војник до премиер: Прилепчанец што ја создаде современата турска држава

За Али Фети Окјар, роден во Прилеп, во 1880 година, воено лице, политичар и дипломат што се искачил на сите политички скалила, учествувал во...