Ознака: Свето Преображение

Борис Маскрчки го наслика манастирот на Тоше во Крушево: „Ова е...

Ексклузивно за „Нова Македонија“ уметникот Борис Маскрчки, ни раскажа како се случило токму тој со своите фрески да го оживее ова светилиште, за начинот...