Ознака: средно

Ќе има приемен за во средно, во училиштата со повеќе кандидати...

Министерството за образование и наука денеска го објави Конкурсот за запишување ученици во јавните средни училишта во учебната 2023/2024 година. Конкурсот е достапен на...

Прогласени победниците на „Водата ве води во средно“.

Денеска во средното училиште „Браќа Миладиновци“, беа врачени награди и дипломи за победниците на ликовно-литературниот конкурс „Водата ве води во средно“. Со тоа беше...

Одат порано на настава, имаат онлајн-час или остануваат подоцна: Учениците мора...

Испуштениот материјал треба да се помине до Нова година До истекот на првото полугодие учениците во средните училишта мора да ги одработат часовите што ги...

Ако свидетелствата задоцнат, за во средно ќе може да се конкурира...

Во училиштата не се стасани свидетелствата кои треба да се пополнат и да им се доделат на учениците, прво на полуматурантите, па некои од...

Првпат електронски се аплицира за запишување во средните училишта

Првпат годинава е овозможено електронско аплицирање за запишување во средните училишта во земјава. Пријавувањето на учениците ќе биде преку линк до порталот за електронски...