Ознака: Софија филм фест

Ретроспектива на Манчевски и премиера на „Кајмак“ на „Софија филм фест“

Интернационалниот филмски фестивал во Софија претставува целосна ретроспектива на творештвото на најтрофејниот македонски режисер Милчо Манчевски – неговите седум долгометражни филмови и две од...