Ознака: сателит „Кондор-ФКА“

Русија го лансираше првиот сателит за сите временски услови

Русија денеска го лансираше сателитот „Кондор-ФКА“, кој може да ја снима површината на Земјата преку ден и навечер и при сите временски услови, вклучително...