Ознака: руди

Во Шведска е откриено најголемото наоѓалиште на ретки руди во Европа

Дали Стариот Континент е на чекор до намалување на увозот на клучни минерали? Минералите од ретки руди се неопходни за многу високотехнолошки производствени процеси и...