Ознака: Политико

Политико: ЕУ-земјите не можат да се договорат каде да купат муниција...

Земјите од Европската Унија се договорија да купат огромно количество муниција за Украина, но се уште не можат да одлучат од кого ќе ја...

Политико: Во ЕУ нов раздор за гасот

Дванаесет држави од ЕУ вршат притисок за намалување на горната граница на цените на гасот, предизвикувајќи загриженост дека договорот за оваа мерка може да...

ЕУ ќе ја менува официјалната политика кон Русија – изолација е...

Европската унија има за цел да ја формализира новата стратегија кон Русија, а тоа е изолација, пишува Политико. Според интерен нацрт-документ во кој имал увид...