Ознака: Пејковски

Наградата „Ацо Шопов“ за „Убавите жени“ од Зоран Пејковски

Комисијата за годишната награда „Ацо Шопов“ на ДПМ за најдобра поетска збирка, во состав Зоран Анчевски (претседател), Мерсиха Исмајлоска и Славе Ѓорѓо Димоски (членови),...

„Убавите жени“ – нова поетска збирка на Зоран Пејковски

Во издание на „ПНВ публикации“ излезе од печат новата поетска збирка песни „Убавите жени“ од македонскиот писател Зоран Пејковски. Рецензенти на книгата се две...