Ознака: „паксловид“

Се одобруваат до 500 барања дневно на Грците за „Паксловид“ во...

Најмалку 28.500 пациенти со Ковид-19 во Грција примиле домашна терапија со антивирусниот лек „Паксловид“ од крајот на март до сега, објави грчкиот весник „Катимерини“,...

Ослабува занесот за „чудотворните“ лекови против ковид-19

Продажбите на антивирускиот лек на „Фајзер“, „паксловид“, ги надминаа оние на лекот создаден од ривалскиот „Мерк“ и сега доминираат на пазарот за средства за...

Со „паксловид“ против ковид-19

Станува збор за прв орален антивирусен лек против оваа болест одобрен од Европската Унија (ЕУ). Се препорачува употребата на лекот да започне во првите...