Ознака: нуклеарни сили

Каков е арсеналот на нуклеарните сили

Светските резерви на нуклеарно оружје и натаму се многу големи, и покрај значителното намалување од крајот на Студената војна, со тоа што девет земји...

Нуклеарните воени сили ги зајакнуваат своите арсенали

Извештај на Меѓународниот институт за истражување на мирот во Стокхолм (СИПРИ) Загрижувачки прогнози можат да се прочитаат во годишниот извештај за 2022 година на Меѓународниот...

Москва ги ставила нуклераните сили во состојба на специјална борбена готовност...

Кремљ тврди дека претседателот Владимир Путин ги ставил руските нуклеарни сили за одвраќање во висока готовност по изјавите на министерката за надворешни работи на...