Ознака: мала Јана

Родителите на Јана незадоволни од одлуката на обвинителството најавија дека заминуваат...

За нас лично одлуката на обвинителството од Битола да се откаже од кривично гонење по службена должност на лекарите и медицинскиот персонал кои беа вклучени во...

Сирената е последно предупредување за алармантната состојба, битолчани пред Клиничката болница...

Со едноминутен молк и звук на сирена за тревога, попладнево пред Клиничката болница во Битола се одржа третиот по ред протестен митинг поради смртта...

Не се исклучува можноста за вирусна инфекција во случајот на малата...

Со оглед на фактот дека малата Јана најверојатно починала од миокардит, а вирусите се честа причина за миокардит, не се исклучува можноста да имала...

Сѐ уште се чека извештајот од обдукцијата на малата Јана, Меџити...

Министерството за здравство сѐ уште го чека извештајот од обдукцијата од Судска медицина за шестгодишното девојче Јана кое почина во Клиничката болница „Др Трифун...

Ќе се бориме за да се обелодени вистината за смртта на...

Битолчани вечерва повторно протестираа по смртта на малата Јана, која пред две недели почина во Клиничката болница во Битола, искажувајќи го нивниот револт на...