Ознака: македонски општини

Во македонските општини живеело бугарско малцинство?!

Продолжуваат тешките провокации и омаловажувања од страна на бугарски емисари кон Македонците во Албанија Васил Стерјовски, претседателот на Македонската алијанса за европска интеграција (МАЕИ), посочи...

МД „Илинден”- Тирана достави барање до албанскиот парламент за формирање две...

Македонското друштво „Илинден”-Тирана достави барање до претседателката на албанскиот парламент Линдита Никола, со кое од име на Македонците се бара формирање две општини Голо...